Identifiera och proportionera

När väl intentionen för en aktivitet är satt och resultatet vad den ska leda fram till är tydligt, är det dags att övergå i planering och identifiering av de delmoment eller avsnitt aktiviteten ska innehålla. Låt säga att du planerar ditt bröllop och ni kommit fram till att de tillstånd ni vill skapa hos er själva eller bröllopsgästerna (välj själv vem det riktar sig till) är glädje, engagemang och berörd.

Med sikte mot att uppnå de tillstånden, vilka aktiviteter passar då in och vilka ska kanske undvikas för att för att uppnå resultatet.

De moment som identifieras (obs! inget konkret innehåll än, utan bara rubriker på respektive moment/delaktivitet) sätts sedan i den ordning som ni tycker passar bra och som kommer bidra till att uppnå de tillstånd ni bestämt.

Notera att detta sätt att tänka även kan appliceras på ett möte, en presentation, en fest… ja i princip vad som helst. Inget är för stort eller för litet. Det är heller ingen rocket-science egentligen.Vi har heller inte i detta läge berört innehållet i respektive moment/delaktivitet. Det kommer i ett senare skede. När väl aktiviteterna är identifierade är det dags att proportionera dessa. Hur mycket uppmärksamhet ska varje moment få i förhållande till storleken. I planeringen kan det ske i form av att sätta tidsramar.

 

Tidigare inlägg på temat

Vilket tillstånd ska uppnås?

******************************************
Detta är inlägg nr 78 av 100 i bloggutmaningen #Blogg100

 

Annonser

3 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s