Lågkonjunktur i antågande?

Vi har ju här hemma levt i en period av högkonjunktur där vuxna och barn levt i god harmoni. Visst har vi kontroverser men de löser sig oftast utan megakonflikter.

Däremot har tecknen på att vi är på väg in i en mer ihållande lågkonjunktur ökat. På senare tid har de konflikter vi haft inte kunnat lösas på riktigt samma smidiga sätt som tidigare. Det är snarare så att vi hamnar tillbaka i skyttegravarna igen och den vita fredsflaggan hissas inte lika enkelt.

Tajmingen kunde varit bättre med tanke på att vi nu närmar oss sommaren som innebär att vi lever mer inpå varandra jämfört med när vi jobbar/är på förskolan. Den här sommaren har vi ju planterat en veckas solsemester. Tidigare erfarenhet av att åka iväg på solsemester under lågkonjunktur och depression är att veckan är bortkastad. Ingen tid för återhämtning alls utan bara en massa konfrontationer. Min förhoppning är att genom att gå all-in med barnklubb och annat som sysselsätter barnen åtminstone tillfälligtvis bidrar till en kort period av högkonjuktur.

 

******************************************
Detta är inlägg nr 63 av 100 i bloggutmaningen #Blogg100

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s