Ett tydligt besked

Tydliga besked är bra. Igår fick vi besked att @_Lillebror har en förmåga att få affektkramp. Bakgrunden till det var att vi igår fick åka in till barnakuten då han hade samma tendenser som när han svimmade i januari. Efter de turerna med besök hos läkare och EEG undersöking, som grundades i att vi inte riktigt vet vad som hände så rekommenderade barnläkaren slutligen oss att åka in ifall samma fenomen uppstod. Hon misstänkte då starkt att det rörde sig om affektkramper särskilt då EEG undersökningen inte visade något onormalt.

Igår, när @_Lillebror ville promenera ut i gatan och min fru ville precis tvärt om blev han tydligen så upprörd att hans system ”rebootade” i form av en affektkramp. Han tuppade inte av helt men näst intill. Färgen försvann från ansiktet och han blev helt slut efter själva anfallet. Jag och min fru kunde helt klart relatera till händelsen i januari.

Väl inne på Danderyds sjukhus fick vi efter en kort väntan tydligt besked från läkaren som dök upp att det rörde sig om affektkramp. Affektkramp kan upplevas som väldigt obehagligt men det är, enligt läkaren, helt ofarligt. Affektanfall är något som försvinner med tiden – hur lång tid är dock oklart. Risken att vi får uppleva det är rätt stor – särskilt nu när @_Lillebror börjar visa mer temperament i takt med hans egen vilja utvecklas.

Min egen reaktion jämfört med senaste anfallet var ett betydligt större lugn inombords. Inte alls samma panik. Det tillsammans med en tydlig leverans av beskedet att det rör sig om affektkramp på sjukhuset gjorde lugnet än större. Skönt det.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s