Ge även denna nyhet utrymme i rikspressen!

Ni minns säker inte rubrikerna från förra året. I kommunnen hade ett nytt asylboende för ensamkommande flyktingbarn vandaliserats och jag minns att det spreds en del på Twitter om det tragiska i att det vandaliserats. Har ingen statistik på hur nyhetsflödet såg ut, men som boende i närheten upplevde jag det som stort. På SvD:s hemsida den 15 mars 2012 gick det exempelvis att läsa Hem för ensamkommande flyktingbarn vandaliserat.

Själv minns jag skriverierna återigen när jag idag blev påmind om vandalseringen i lokaltidningen – denna gång i form av en positiv nyhet.

20130310-113240.jpg

Artikeln tar upp dels vad som hände då för ett år sedan. Även om åsikterna då (och säkert fortfarande är idag) var blandade bland grannarna så var det med största sannolikhet inte deras åsikter som hördes ut i mediavärlden. Hitresta rasister, utan någon som helst koppling till kommunen såg sin chans att sprida sin propaganda. Idag har lugnet lagt sig. När boendet öppnade upphörde debatten rätt snabbt och sabotagen mot huset upphörde tack och lov. Och några sjunkande huspriser verkar det inte heller har blivit på grund av boendet. Om lokala SD har tillfrågats för att ge sin bild framgår inte i artikeln – på deras hemsida hittar jag heller inget annat än artiklar och flygblad kopplade till händelsen för ett år sedan.

Det är bra att tidningen följer upp det som hände för ett år sedan för att visa hur det hela utvecklade sig. Uppmålade hotbilder som uteblev etc. Tycker detta borde vara intressant att belysa även av SvD och andra rikstäckande nyhetsförmedlare.

Tyvärr har jag inte hittat Vallentuna Nya:s artikel på nätet för att kunna länka till den

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s