Mamma eller pappa bestämmer inte när blöjorna ska spolas

Vi har under ett par veckor haft en dialog med @_Storasyster att när blöjorna i blöjpaketet tar slut är det dags att börja gå på toaletten när nr2 ska göras (nr1 sker på toaletten redan). En mycket dum pedagogik som i grund och botten strider mot min och min frus principer där barnen i mångt och mycket ska få styra mycket själva, exempelvis när det är dags att sluta med blöjor.

Igår kom därför troligen en protest från @_Storasyster mot den påtvingade förändringen. Helt plötsligt från ingenstans kom den och jag var inte beredd utan gick i fällan och rycktes med, se tidigare inlägg idag.

Så idag har nya blöjor inhandlats och vi har sagt att hon avgör när blöjorna ska spolas – ingen annan. Vi får se om det innebär att en börda släpper för @_Storasyster. En sak är säker – jag och min fru navigerar vidare i vårt föräldraskap tillsammans med barnen.

Annonser

2 comments

  1. tänk om man hade föräldramanual så att man visste att allt blev rätt. Vår dotter blev nästintill blöjfri i somras och var utan på dagtid i ett par månader. Plötsligt började hon kissa på sig med flit. Nu har hon blöja igen och hon får styra själv.

    1. Ja den manualen hade nog haft många versioner med tanke på hur rekommendationerna växlat genom åren. Ja vi får helt enkelt invänta och se när våra barn beslutar sig för att spola blöjorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s