En krock smäller lika illa i Finland som i Sverige

Igår gav vi oss iväg med Viking Line till Åbo och Mumindalen. Vi hade på förhand bestämt oss för att ställa bilen hemma och ta oss till vårt hotell med taxi. Vi reser tillsammans med två andra familjer, totalt 6 vuxnaoch fem barn i åldern 11 månader upp till 5 år

Inför besöket hade vi via hotellet där vi skulle bo förbokat taxibilar som skulle skjutsa oss från hamnen till hotellet. Vi poängterade särskilt för hotellet i samband med att vi bokade att vi reste med barn och önskade bilbarnstolar och bilkuddar till de små i taxibilarna. Det finns inte så många stolar i taxibilarna men det ska nog ordna sig, var beskedet jag fick. (När vi anländer till hotellet visar det sig att personen i receptionen mycket väl vet att taxibolagen inte har bilbarnstolar i sina bilar…men det är en annan historia.)

När vi väl anlänt till Åbo fick vi vänta på våra taxibilar. Vi var lovade bilar till kl. 8, men de dökupp först efterr 20 minuter. I praktiken var det också 2 bilar. Vi hade behövt minst tre. Dessutom hade bilarna ingen bilbarnstol. Till min förvåning gav chauffören beskedet att det inte är någon av taxibilarna som har bilbarnstol. Jag har ju inte tillfrågat alla taxibolag i Åbo, men finner det märkligt att det inte finns bilbarnstolar i någon bil.

För vår del innebar detta att vi fick åka buss, motsvarande SL, till hotellet. Viking Line har ingen egen transferservice till hotellen de samarbetar med – verkligen en brist.

Slutligen hoppas jag att taxinäringen i Åbo till vårt nästa besök här har införskaffat ett antal bilbarnstolar i sina bilar, så att vi och andra barnfamiljer kan färdas tryggt och säkert. En krock smäller ju lika illa i Finland som i Sverige…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s