Tips vid besök i Astrid Lindgrens Värld

För en vecka sen var vi på besök i Astrid Lindgrens Värld (ALV). Under tiden vi var där tänkte jag på några saker som hade varit bra att ha kännedom om inför besöket och lite som dök upp på plats.

Har du bra tips? Lägg gärna till ditt tips som en kommentar!

Låt barnen styra
Även om du som vuxen har en plan för hur besöket ska gå till, låt barnen bestämma tempot och vad som ska tittas på istället för att stressa runt och hinna med så mycket som möjligt. Bättre med kvalitet än kvantitet. På så vis tror jag alla får möjlighet att njuta av upplevelsen.

Vi var exempelvis väldigt länge runt Villa Villekulla där det varvades föreställningar med att skådespelarna bjöd in barnen i trädgården. Istället för att hasta iväg till en ny föreställning så blev vi kvar runt Villa Villekulla ett bra tag.
20120804-212426.jpg

Här är ett klipp på Bambuser när det var dags för gåtor tillsammans med Pippi och hennes far, som var en aktivitet mellan föreställningarna.

Ladda ner appen över Astrid Lindgrens Värld
Att ladda ner ALVs app gick enkelt. På en stolpe precis vid entrén fanns en QR-kod och länk för att ladda ner den. Fanns till och med gratis wifi vid entrén för att snabba upp nedladdningen.

20120804-165710.jpg

Förutom karta och ett komplett dagsprogram visade appen i sitt kartläge vilka föreställningar som var på gång och hur lång tid det var kvar till start. En bra funktion tyckte jag.

Karta i appen med tips på aktuella aktiviteter
20120804-210817.jpg

Liten research innan
Även om barnen ska styra det mesta under besöket är det inte fel att innan besöket kollat upp exempelvis restauranger och kanske vilka föreställningar som går. När vi kom till ALV hade jag inte särskilt bra koll på vad som väntade. Lite stirrigt blev det till en början. Vart vi skulle ta vägen och vart vi hade alla restauranger, efter som vi anlände vid lunchtid. Nu var vi ju där i två dagar så det ordnade sig bra ändå.

Två dagar
Vi valde att besöka ALV i två dagar. Det funkade bra för vårt upplägg. Dels kom vi ner vid lunchtid första dagen dag två blev bra att ta de föreställningar som vi missade på förmiddagen dag ett. Sedan upplevde jag det bra att få en uppdelning av besöket. Inte så trötta vuxna och barn mot slutet av dagen utan humöret hölls uppe fram tills vi bestämde oss för att åka till hotellet.

En dag hade känts väldigt forcerad och jag tror även att vi kommande år kommer att lägga två dagar i ALV, just för att barnen uppskattade att var där och att slippa stressa oss igenom parken.

Toaletter
Fanns det gott om på området. Förutom i direkt anslutning till föreställningar så upplevde jag inga köer.

På många toaletter (vet inte om det gällde alla) fanns det en normalstor toalett och en toalett för de små. Fungerade bra för @_Storasyster som brukar bli spänd inför toalettbesök på allmän toalett.
20120804-211113.jpg

Take away mellan restaurangerna
Vid ett tillfälle var vi på en restaurang som inte serverade pannkakor, som @_Storasyster väldigt gärna ville ha. Detta hörde personen bakom disken och sa att det var helt ok att gå till Pannkaksbuffén och köpa ett lass pannkakor och komma tillbaka till restaurangen där vi satt. På så vis blev alla nöjda då vi fick äta lunch tillsammans och äta det vi alla önskade.

20120804-165851.jpg

En del föreställningar
När vi var på besök var det Pippi, Ronja och i viss mån Emil som roade @_Storasyster mest. Det vi upptäckte lite försent var att Ronjas och Pippis föreställning pågick över hela dagen uppdelad i mindre föreställningar.

Detta gjorde att vi tyvärr missade inledningen på Ronjas äventyr, dvs natten då Ronja föddes och blixten slog ner i Mattisborgen. Hade varit spännande (kanske mest för mig 😉 ) att se effekterna när blixten slog ner.

Parkeringsplatser
Parkeringsplatser finns det gott om. Gick hur smidigt som helst att komma till området och parkera bilen.

Parkeringsbiljetten betalade vi i samband med att vi kom till området. Det gick alldeles utmärkt att betala parkeringsavgiften med kort.

Köp biljetten på nätet
Att köpa biljetten på nätet var smidigt. Ett moment mindre när vi kom till ALV. Biljetten går att skriva ut på papper eller så använder man sig av en digital biljett (då krävs möjlighet att komma åt internet). 3G kopplingen var det absolut inga problem med vare sig vid entrén eller på området.

Dåligt med luft i däcken på barnvagnen
Kontakta bensinmacken vid entrén. De är supertrevliga och hjälper till att fylla på luft i däcken.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s