Borta hos Pippi är bra, men hemma är bäst

Sitter hemma igen, efter att ha varit två dagar i Astrid Lindgrens värld tillsammans med min bror och hans familj.

20120729-225721.jpg

Samlade tweets
Här är mina tweets gjorda under hashtaggen #alv12 för andra dagen och hemresedagen: Dag 2 å 3 med Pippi och gänget samt hemresan

Spelade även in en video med hjälp av Bambuser då Pippi och hennes far berättade gåtor för barnen i publiken. Inte världens bästa ljud- och bildkvalitet tyvärr.

Första dagen skrev jag om i inlägget En fredag på besök i Astrid Lindgrens Värld

Borta bra men hemma bäst
Jag tror att @_Storasyster var väldigt nöjd med besöket. Att få träffa Pippi, Emil och Ronja. Kanske har hon också fått en ny figur att gilla i Madicken, som vi såg på en av föreställningarna under våra dagar där. @_Lillebror intryck är nog lite mer avvaktande då han fick sitta långa stunder i vagnen istället för att krypa runt. Märktes dock på båda barnen att uttrycket ”borta bra, men hemma bäst” stämmer väldigt bra. Att få komma hem till sitt eget rum och sina egna leksaker. Att få krypa runt fritt.

#alv13, #alv14…
Eftersom våra dagar präglades hyfsat bra av vad barnen ville se, finns det fortfarande mycket kvar att upptäcka. Bröderna Lejonhjärta kommer vi säkerligen bekanta oss med om några år, likaså kanske Mio min Mio blir en bok vi läser i samband med nattningen någon gång framöver. Vi kommer med största sannolikhet återkomma till Astrid Lindgrens värld vartefter nya figurer gör entré i våra barns liv.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s